Ízelítő édes borainkból
Amennyiben szolgáltatásunk és termékeink felkeltették érdeklődését, kérje házhoz borkóstolónkat.
Tokaji Hárslevelű 2017
Ez a bor a tállyai Palota dűlő DK-i fekvésű részéről származik.
30-40 éves ültetvények, amely csökkentett tőke terhelés mellett 26-27 cukorfokkal lettek szüretelve, köszönhetően a nagyon jó évjáratnak. 112g/l maradék cukortartalma egy igazán gyümölcsös és zamatos késői szüretelésű borrá teszi. Tartályban erjedt, majd egy rövid hordós érlelés után palackba került, friss, gyümölcsös ízei megőrzésére.
Fogyasztását 8-10 C-on ajánljuk

Mátrai Ízisz Cuvée 2019
A Merlot Frankföldről származó kékszőlő, melynek bora nagy népszerűségnek örvend az igényes borok kedvelőinek körében. Közepes intenzitású, rubinvörös színű, rendkívül kifinomult fűszeres-gombás aromával beköszönő kis szellőztetés után epres-málnás illatokat kibontakoztató vörösbor.
Gazdag aromájának és közepes testének köszönhetően kiválóan illik a bárányhúsból készült ételfogásokhoz, valamint penészes kérgű sajtok mellé ajánljuk.

Royal Irsai Mazsolabor 2017
2017-es évben szüretelt Irsai Olivér szőlőből készült különleges desszertbor. A reduktív érlelés alatt, az elsődleges, friss gyümölcsaromák domborodtak ki. További 3 hónapot érleltük fahordóban, mazsolaágyon. Az eredmény egy kellemes, üde bodza-gyümölcs illatú nedű, melyen enyhén érezhetők a fahordós érlelés bájai.

Mátrai Irsai Olivér 2019
Zöldessárga színű, intenzív illatú, igazi muskotály bor a kiváló 2018-as évjáratból. Lekerekedett finom savai, optimális cukortartalma citrusos – grapefruitos mediterrán hangulatot áraszt.
Javasolt fogyasztási hőmérséklete: 10-11 °C

Mátrai Kékfrankos-Cabernet Franc 2018
A 2018-as évjáratból válogatással és egyedi technológiával készített édes bor. Desszertek fogyasztásához ajánljuk.

Móri Ezerjó Jégbor 2018
Dermesztő hidegben, 2018. decemberében mínusz 9 fokban - fagyott állapotban – szüretelt és préselt Ezerjó szőlőből készült gyümölcsös illatú, zamatos borkülönlegesség.

Mátrai Kékfrankos- Pinot Noir Rosé 2019
Teljes érésben szüretelt szőlőből készült gyümölcsös, friss desszertbor. Üde savai szépen harmonizálnak a magas cukortartalommal, testessége a fajtára jellemző burgundiai ízvilágot tükröz. Fogyasztását desszertekhez, vagy pusztán önmagában élvezetként ajánljuk.

Royal Mazsolabor Rubin 2017
2017-es évben megtermett, késői szüretelésű Cabernet Sauvignon szőlőből készült bort. Konyakos hordóban érlelt 8 hónapig, az eredmény egy markáns, nagytestű desszertbor.

Tokaji Édes szamorodni 2017
Frissítő édesség, aranysárga szín tiszta botritisz, nagyszerű gyümölcsösség jellemzi. Hosszú lecsengésében a fahordó és az édesség ízharmóniája teljesedik ki.